Straffe Mama's

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? Sportinne biedt het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Het PowerMama Programma is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Voor de buggy bootcamp kan je inschrijven als je 3 maanden bevallen bent en graag samen met je kindje in de buggy wenst te sporten. Geen babysit en je kindje als extra supporter. Samen met ons bouw je jouw conditie terug op en versterk je jouw spieren. 

Wanneer

Gratis testmomenten op maandag 5 juli:

- 9u00-9u45 PowerMama

- 10u00-10u45 Buggy Bootcamp 
- 20u00- 20u45 PowerMama

Gratis testmomenten op vrijdag 9 juli:

- 9u00-9u45 PowerMama

- 10u00-10u45 Buggy Bootcamp 
- 20u00- 20u45 PowerMama

De lessenreeks start 12 juli en zal elke maandag van 20u-21u. Maar later instappen kan ook nog! 

Volgende lessenreeks start maandag  6 september van 20u-21u.

Waar

De trainingen worden gegeven bij Sportinne in Heist-op-den-Berg (Werftsesteenweg 47).

Kosten

Gratis testmomenten. Lessenreeks van 8 sessies komt op €110,00. Afzonderlijke les is €15,00.

Deelnemen

Aanmelden voor de testmomenten kan via inschrijving naar hello@sportinne.be. Daarna ontvang je een vragenlijst. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus.

Vragen

Voor vragen of meer informatie over de cursus kan je contact opnemen via:

hello@sportinne.be of telefonisch via: 0499 47 01 59

AY4P0388.jpg