Pilates bij Sportinne!

Wat is pilates?

Pilates is een methode voor het trainen van het hele lichaam die in het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld door Joseph H. Pilates. Hij was een van de pioniers van wat we tegenwoordig met een brede term ‘fitness’ noemen. 

In zijn methode en publicaties legde hij reeds in de jaren ’30 de link tussen lichaamsbeweging, correcte ademhaling en lichaamshouding enerzijds en algemeen geestelijk en lichamelijk welzijn anderzijds.

De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Op die manier krijgt men een sterk 'centrum', wat Joseph Pilates het ‘Powerhouse’ noemde, van waaruit men de rest van het lichaam kan aanpakken.


Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaring. De Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en -versoepelende oefeningen. Tijdens onze lessen zullen we ons focussen op de matoefeningen. Zo leer je deze correct uitvoeren en kan je thuis zelf ook gemakkelijk aan de slag zonder een hele reeks van materialen aan te kopen.

De voordelen van Pilates training zijn dan ook talrijk: een juiste lichaamshouding, een stevigere rug, een vrijere ademhaling, het ontwikkelen van sterke èn soepele spieren zonder dat je op een bodybuilder gaan lijken of blessures.

 

Pilates bij Sportinne

De les is toegankelijk voor mannen en vrouwen. Tijdens onze lessen zijn we met maximaal 12 deelnemers zodat we persoonlijke aandacht kunnen geven en jullie vragen kunnen beantwoorden.

Kostprijs?

Afzonderlijke les: € 15,00 (cash/Payconiq)

Groepslessenkaart: € 13.50/les (10 beurten voor € 135.00 - 1 les gratis)

© 2023 by Sportinne | Proudly created by YamsEvents

Algemene voorwaarden & cookie policy